Jasenovac

°C

16. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika SMŽ u Popovači

16. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika SMŽ u Popovači

Arhiva novosti

U Popovači su se dana 01. srpnja 2011. godine održali 16. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika SMŽ  pod pokroviteljstvom SMŽ i Općine Popovača.

Pozdravne riječi uputili su: tajnica Udruge umirovljenika Popovača gđa. Mirjana Golubić, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika SMŽ g. Krešimir Amić, načelnik općine Popovača g. Josip Mišković i županica SMŽ gđa. Marina Lovrić-Merzel koja je ujedno i otvorila susrete.

Na ovim susretima osim jasenovačke udruge sudjelovale su udruge umirovljenika iz Lipovljana, Siska, Lekenika, Gline, Petrinje, Dvora, Kutine, Novske i Popovače. Jasenovački umirovljenici predstavili su se s pjesmama amatera Miće Mačkovića-Skule i Marije Jurić-Mace, koji su svoje pjesme i pročitali, zatim s pjevačkom skupinom i tamburaškom skupinom. Pjevačka skupina otpjevala je pjesme Rodno selo moje i Nekada sam bila, a tamburaši su odsvirali i otpjevali Kiša pada rosna trava i Pjevaj mi pjevaj sokole. Budući da su članovi Udruge umirovljenika ujedno i  korisnici programa Dnevnog boravka, te zajedno sudjeluju u svim aktivnostima na ove susrete išla je i domaćica Dnevnog boravka iz Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ Jasminka Dragić.

Za sve sudionike programa priređen je i ručak,a nakon ručka ples i druženje.