Jasenovac

°C

17. SUSRETI KULTURNO-UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA UMIROVLJENIKA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Udruge

U sklopu proslave Dana Općine Jasenovac i 17. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ održani su 17. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Susrete je zajednički organizirala Udruga umirovljenika Jasenovac kao domaćin i Zajednica udruga umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, uz potporu i pomoć Općine Jasenovac, Sisačko-moslavačke županije  i Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“.

            Okupljanje udruga koje su sudjelovale u kulturno-umjetničkom programu počelo je u 12,00 sati u na središnjem trgu u Jasenovcu, a sam program se održavao u Pučkom domu s početkom u 14,00 sati. Pozdravni govor održao je predsjednik Udruge umirovljenika Jasenovac Luka Đilas i predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Krešimir Amić, okupljenim gostima i sudionicima se još obratila načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i pročelnik za socijalnu skrb Sisačko-moslavačke županije Josip Takač koji je i otvorio susrete. Načelnica Općine Jasenovac je u svom pozdravnom govoru istaknula programe i projekte koji se provode na području općine Jasenovac, a kojima se poboljšavaju uvjeti života osobama treće životne dobi. Nakon pozdravnih govora predsjednik Udruge umirovljenika Jasenovac Luka Đilas i predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Krešimir Amić podijelili su zahvalnice pokroviteljima  i posjetnice svim sudionicima 17. susreta kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

Sudjelovale su Udruga umirovljenika Jasenovac, Dom za starije i nemoćne Sisak, Udruga umirovljenika Petrinja, Udruga umirovljenik Glina, Udruga umirovljenika Lekenik, Udruga umirovljenika Sisak, Udruga umirovljenika Lipovljani, Udruga umirovljenika Novska i Udruga umirovljenika Dvor. Udruge su nastupile redom kojim su navedene.

Cjelokupni program zajedno s pozdravnim riječima i nastupima Udruga trajao je oko 3 sata. Nakon završetka programa u Zoni malih obrta s tržnicom je organiziran domjenak za goste i sudionike.

Druženje je nastavljeno pjesmom i plesom uz  tamburaški sastav Udruge umirovljenika Jasenovac.