Jasenovac

°C

Dobra posjećenost Narodne knjižnice i čitaonice tijekom ljeta

Dobra posjećenost Narodne knjižnice i čitaonice tijekom ljeta

Arhiva novosti

Tijekom ljetnih mjeseci Narodna knjižnica i čitaonica  Jasenovac bilježi  dobru posjećenost. Tako je u srpnju i kolovozu u informatičku igraonicu posjetilo 463 korisnika većinom djece koja su  na tri kompjutora igrala igrice a kroz knjižnicu je prošlo 680 osoba koje su koristile razne usluge knjižnice. Osim djece s područja općine u igraonicu dolazile i djeca koja  svoje školske praznike provode u Jasenovcu. Od ukupno 10 000 naslova  kojima raspolaže knjižnica  najveća zainteresiranost odraslih članova knjižnice bila je za djela Ante Tomića, Inde Sundaresan, Amande Quick, Nore Roberts, Svena Hassela, Patricie Cronwell. Najviše djela pročitali su Lidija Znaor, Ana Kovačević i Marko Dragić.

Najčitaniji autor na dječjem odjelu su: R. L. Stine, A. Bryant, M. Kaye, M. Cabote. Najviše naslova su pročitale Leonarda Balić, Stela Mačković, Gabriel i Ena Šimičić.

Odjel za odrasle osim knjiga raspolaže s dnevnim i periodičnim publikacijama kao što su Večernji list, Gloria, Meridijani, Agro-hit, Enter, National Geographic.

Nakon godišnjih odmora knjižnica je nastavila s uobičajenim radnim vremenom za korisnike od 8 do 18 sati.