Jasenovac

°C

"Druženje s umirovljenicima"

Novosti

Narodna knjižnica i čitaonica Jasenovac i Centar za pomoć i njegu Jasenovac organizirali su povodom Mjeseca hrvatske knjige druženje s umirovljenicima u prostoru knjižnice 26.10.2017. (četvrtak) s početkom u 10.00 sati.

U okviru druženja održano je predstavljanje pjesnika amatera Miće Mačković Skule koji je pročitao niz autorskih pjesama u kojima opisuje svoje osjećaje prema najbližima, pjesma o mladosti ali o starosti, te pjesme o jasenovačkom kraju. Također, kao kolekcionar povijesnih zapisa i predmeta koji se odnose na jasenovački kraj Mića Mačković Skula upoznao je nazočne s dugom povijesti postojanja knjižničarske djelatnosti u Jasenovcu koja doseže u daleku 1873. godinu. Ovom prigodom knjižnica je darivala okupljene prigodnim malim kalendarima za slijedeću godinu.

Suradnja Centra za pomoć i njegu Jasenovac i Narodne knjižnice i čitaonice Jasenovac odvija se kroz projekt "Aktivni i zdravi u starijoj dobi" koji provodi Centar za pomoć i njegu uz financijsku pomoć Ministastva za demorafiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.