Jasenovac

°C

FOLKLORNA VEČER U JASENOVCU

FOLKLORNA VEČER U JASENOVCU

Arhiva novosti

Makedonski folklorni ansambl „Keramičar“ i Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac nastupali su 23. kolovoza 2011., utorak, u prostoru tržnice Jasenovac. Gosti iz grada Velesa su na proputovanju Hrvatskom gostovali u Jasenovcu gdje su i noćili.

Program je počeo dočekivanjem gostiju u prostorijama Dnevnog boravka i svečanim ručkom. Nastavljen je primanjem predstavnika grada Velesa i folklornog ansambla u vijećnici Općine Jasenovac. Goste su primili načelnica Marija Mačković, predsjednik općinskog vijeća Zoran Prpić i predstavnica Turističke zajednice općine Jasenovac Jasna Bradašić.

Nakon kratkog odmora održan je folklorni nastup s početkom u 20.00 sati. Dječja skupina Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac otvorila je priredbu izvođenjem dječjih pjesama i plesova. Gosti iz Makedonije izveli su tri točke, predstavili su se svojim pjesmama i koreografiranim folklorom. Odrasla skupina Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac predstavila se izvođenjem spleta bunjevačkih plesova, nakon kojeg je klapa "Ogrc" iz Novske izvela  tri skladbe. 

Druženje je završeno svečanom večerom u društvenom domu u Jasenovcu. Ovim putem zahvaljujemo stanovnicima Jasenovca koji su primili goste iz Makedonije na noćenje, te tim omogućili ovu prekrasnu večer.