Jasenovac

°C

HDZ i HSP Jasenovac nastavljaju suradnju – Marija Mačković zajednički kandidat za općinsku načelnicu

HDZ i HSP Jasenovac nastavljaju  suradnju – Marija Mačković zajednički  kandidat za općinsku načelnicu

Novosti

Između HDZ-a i HSP-a Jasenovca, nastavlja se suradnja kako bi se realizirali svi planovi i programi za dobrobit svih žitelja Općine Jasenovac, istaknuto je na potpisivanju koalicijskog sporazuma koji su potpisali Mario Posavac, ispred Općinske organizacije HDZ-a i Damir Vidaković ispred HSP-a 6. travnja 2017. godine. Zajednički kandidat za Općinsku načelnicu istaknuta je, Marija Mačković, aktualna načelnica.

Kako je rečeno, „pregovarali smo otvoreno i iskreno, a definirali smo pravce razvoja, naglasak je na jačanju gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta te tako i zadržavanje mladih.

- Punih osamnaest godina služim sa svojim suradnicima stanovnicima Općine Jasenovac. Do sada smo stvorili dobre pretpostavke za razvoj kroz usvojen Strateški  plan razvoja Općine Jasenovac za razdoblje 2015. – 2020. godine i kojim su definirani pravci razvoja.  Odobreni , kandidirani i pripremljeni  projekti za unapređenje  komunalne, prometne i društvene infrastrukture stvorit će pretpostavke  za otvaranjem novih radnih mjesta, jer i jedno radno mjesto je itekako važno i klanjam se svakome onome tko otvori i jedno radno mjesto što do sada možda nismo na adekvatan način iskazivali. Također odobreni su i pripremljeni projekti koji će povezati poljoprivredno zemljište, prirodnu baštinu i dobar strateški  položaj, s ciljem  napretka   obiteljskih  poljoprivrednih gospodarstva, dakle poljoprivrednika, obrtnike i malih poduzetnika. Vezano uz zaštitu okoliša i prirode pripremljena su dva projekta čija kandidiranje je otpočelo na otvorene natječaje fondova EU. Nastavit će se Planovi oko izgradnje sustava za obranu od poplava.  Kroz proračun općine za 2017. i projekciju proračuna za trogodišnje razdoblje osigurana su sredstva za  besplatne udžbenike za sve učenike osnovne škole, učeničke i studentske stipendije. Izuzetno je važno iznaći mogućnost otvaranja  dječjeg  vrtića za jednu mješovitu skupinu djece, osiguran je i nastavak vođenja brige o osobama treće životne dobi . Vjera, tradicija, kultura, običaji, međusobno uvažavanje različitosti itekako je važno održati i unaprijediti u budućem razdoblju,  kazala je Marija Mačković.

- Zahvaljujem što me pripala čast i obveza da budem prva među jednakima u našoj zajedničkoj zadaći da dokažemo da kao koalicija znamo, hoćemo i možemo služiti svim stanovnicima općine Jasenovac, ostvarujući projekte koji će pridonijeti boljem i kvalitetnijem životu svih naših stanovnika- završila je svoje obraćanje  Marija Mačković.