Jasenovac

°C

Hodočašće u Voćin 21. 08.. 2011.

Hodočašće u Voćin 21. 08.. 2011.

Arhiva novosti

Nakon što su proslavili Veliku Gospu i svoju jasenovačku majku, vjernici Župe Jasenovac i Krapje  uputili su se i na hodočašće u Voćin.                                                                                                      Tradicionalno 21. kolovoza vjernici Požeške biskupije hodočaste Maci Božjoj Voćinskoj. I ove godine koja je i proglašena Godinom Gospe Voćinske vjernici župe Jasenovac i Krapje hodočastili su u Voćin pješice sa mnoštvom vjernika, ali i putujući autobusom. Hodočasnici pješaci krenuli su u 5,30 autobusom do Kamenskog odakle su nastavili pješice do Voćina, a hodočasnici putnici krenuli su poslije podne iz Jasenovca autobusom u 14.30 sati.

Ove godine 57 hodočasnika pješaka hodočastilo je pješice u Voćin što je do sada najveći broj hodočasnika od kojih je najstariji imao 74 godine,  a najmlađi 11 godina i jedan autobus putnika. Sa pješacima je hodočastio kao i svake godine  Župnik župa Jasenovac i Krapje Mario Cimbal i općinska načelnica Marija Mačković.

Svetu misu s početkom u 18.30 sati uz mnoštvo biskupa, svećenika i uglednika predvodio je uzoriti kardinal vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić na otvorenom uređenom prostoru oko crkve. Pozdravne riječi na početku uputio je biskup Požeški Antun Škvorčević.

Svetište je potpuno uređeno nakon 20 godina i na kraju misnog slavlja Gospa Voćinska je u procesiji unesena i postavljena nakon brojnih prognanstava u obnovljenu crkvu.