Jasenovac

°C

HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA IV - CENTAR

HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA IV - CENTAR

Arhiva novosti

Nastavak jesenskog dijela prvenstva IV Hrvatske šahovske lige – centar počeo je 26. rujna 2010. godine. Nastavak prvenstva članovi ŠK Jasenovac dočekali su s velikim interesom jer su proljetni dio završili na drugom mjestu s tri boda iza Sloge Sisak i jednim bodom prednosti ispred Moslavine iz Kutine.

Šesto kolo odnosno prvo jesensko Jasenovčani su gostovali kod Mladosti iz Petrinje i pobijedili 6:0. Iako je petrinjska ekipa znatno slabija ipak je bilo teško zamisliti pobjedu 6:0. Jasenovčani su igrali u sastavu: Mirko Unčanin, Ivan Đilas, Ivan Jurić, Ivan Mačković, Mijo Marenić i Branko Šimičić. Svi favoriti su pobijedili pa je raspored na tablici ostao nepromijenjen.

Sedmo kolo ŠK Jasenovac igrao je 3. listopada u Jasenovcu protiv ŠK Moslavine iz Kutine. Kutinjani se također bore za sam vrh i imaju izuzetno kvalitetnu momčad. Jasenovčani su optimistično krenuli u susret tim više jer su Kutinjane pobijedili tijekom proljetnog dijela prvenstva u Kutini međutim zbog prevelike želje za pobjedom igrači ŠK Jasenovac su učinili previše grešaka i izgubili su 5:1. Jedinu pobjedu ostvario je Mirko Unčanin a Đilas, Jurić, Mačković, Marenić i Šimičić su izgubili.

Tako je ŠK Moslavina na tablici pretekla ŠK Jasenovac ali budući da je novljanski Obrtnik učinio veliko iznenađenje i pobijedio Slogu Sisak borba za vrh tablice bit će neizvjesna do posljednjeg kola. Tako ŠK Sloga ima 12, ŠK Moslavina 10 a ŠK Jasenovac 9 bodova. Do kraja prvenstva osala su još tri kola.