Jasenovac

°C

Izborna skupština Udruge umirovljenika Jasenovac

Izborna skupština Udruge umirovljenika Jasenovac

Novosti

Predsjednik Udruge umirovljenika Luka Đilas sazvao je 3. veljače 2018. u 16,00 sati Izbornu godišnju skupštinu udruge.

Nakon izbora radnih tijela skupštine, usvojen je jednoglasno i Dnevni red skupštine.

Izvješće o radu i financijsko izvješće podnio je sam predsjednik . U svom izvješću osvrnuo se na sve aktivnosti koje udruga sama i u suradnji sa ostalim udrugama provodi na području općine , kao i brojnu suradnja sa udrugom Grada Novske, Velike Gorice, te ostale aktivnosti. Zahvalio je Općini Jasenovac na potpori kao i svim udrugama koje su i  nazočile na Skupštini . Izvješća su usvojena jednoglasno. Budući da je Izborna skupština na prijedlog Kandidacijske komisije razriješen je predsjednik , te sva tijela upravljanja udruge.

Za novog , starog predsjednika jednoglasno je izabran Luka Đilas , koji punih 20 godina vodi Udrugu umirovljenika Jasenovac. U svom Izvješću osvrnuo se i na obljetnicu koja će se proslaviti isti dan kada Udruga umirovljenika početkom lipnja bude domaćin kulturnog stvaralaštva svih umirovljeničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, jer Općina Jasenovac je prihvatila da bude pokrovitelj susreta.

Za članove Upravnog odbora izabrani su Zlata Turčić koja je ujedno i dopredsjednica, Ivan Vidaković,  Stjepan Drnić, Mira Dumešić, Marko Glavinić, Marko Škledar, Zdravko Dodigović,  Josip Šimičić,  i Kata Kušina. Za tajnicu je izabrana Sofija Vidaković.

Udruga umirovljenika broji 214 članova i najbrojnija je udruga na području Općine Jasenovac.

Usvojen je Plan i program rada kao i financijski plan za 2018. Godinu.

U Nadzorni odbor izabrani su Mihael Mačković, Đurđica Holberger Posavac i Mato Prpić.

Skupštini je nazočila i općinska načelnica Marija Mačković. Općinska načelnica je iskoristila skupštinu kako bi nazočne upoznala sa Programom „ZAŽELI“- Radim, pomažem, učim za koji je potpisala ugovor i gdje je predviđeno pružanje pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna a vezano uz kućanske poslove, pomoć pri kupnji namirnica, kuhanje, plaćanje računa,pospremanje kuće i okućnice, spremanje ogrjeva,  odlazak liječniku, posredovanje pri institucijama kao i ostale potrebne poslove . U program je predviđeno uključivanje 200 korisnika iz svih 10 naselja , a zaposlit će se 25 žena koje će pružati usluge korisnicima. Svaki korisnik dobit će kroz program i kućanskih i higijenskih potrepština u iznosu od 200,00 kn mjesečno. Svi kojima je potrebna pomoć,  a još ih  nisu  obišli voditelj projekta i administrativni djelatnik mogu se javiti u Općinu Jasenovac.

Načelnica je također pohvalila rad udruge i ponovni izbor Luke Đilasa za predsjednika.

Na skupštini su se obratili i članovi Udruge umirovljenika iz Novske , kao i predstavnici ostalih udruga.

Nakon Skupštine u Župnoj crkvi UBDM i Sv. Nikole  Jasenovac održana je i Sveta misa za sve umrle članove.

Poslije mise nastavljeno je zajedničko druženje.