Jasenovac

°C

Izlet Udruge umirovljenika Jasenovac

Izlet Udruge umirovljenika Jasenovac

Novosti

U subotu 18. studenog 2017. godine Udruga umirovljenika Jasenovac i Udruga umirovljenika Novska je uzvratila posjet prijateljskoj Podružnici umirovljenika Gornja Lomnica / Meštrica i Udruzi Jakuševec / Hrelić.

Udruge umirovljenika dočekala je gđa. Željka Piktija predsjednica Podružnice umirovljenika Gornja Lomnica i članovi Udruge. 

Ove  umirovljeničke organizacije već nekoliko puta za redom, vrlo uspješno uz  mnogo truda, te sa velikim mogućnostima novih znanja i spoznaja o Lijepoj našoj, odlično organiziraju zanimljive i iznimno poučne a ujedno i zabavne jednodnevne izlete.

Ovaj puta to je je bio obilazak Kapele sv. Barbare, Velika Mlaka. To je najljepša i najveća drvena kapela u Turopolju, pa i u Hrvatskoj. Njezina gradnja započeta je 1642.godine, a nakon brojnih događanja tjekom stoljeća konačan oblika dobiva 1912.godine.

Nakon održanih pozdravnih riječi razmijenjeni su i pokloni između Udruga.

Domaćini su organizirali i  proslavu Martinja, pa su  prikazali krštenje mošta u vino i biranje vinske kraljice.

Druženje se nastavilo uz ukusan objed i kroz odličnu glazbu i ples.

Općina Jasenovac podržala je Udrugu umirovljenika Jasenovac  sredstvima i  podrškom za uzvratni posjet Podružnici umirovljenika Gornja Lomnica / Meštrica i Udruzi Jakuševec / Hrelić, jer uključenjem u  aktivnosti povećava se socijalna uključenost osoba starije životne dobi što je bitno jer će tako  ostati što duže u svojim domovima.