Jasenovac

°C

IZLOŽBA AUTORICE VESNE ŠEPOVIĆ „LAKE BOJE“

IZLOŽBA AUTORICE VESNE ŠEPOVIĆ „LAKE BOJE“

Novosti

U organizaciji Turističke zajednice općine Jasenovac, te uz potporu Općine Jasenovac 4.8.2017. (petak) otvorena je druga samostalna izložba autorice Vesne Šepović pod nazivom „Lake boje“.

Izložba je postavljena u prostorijama „dnevnog boravka“, a čini ju 29 djela. Izložbu je podržala i svečano otvorila načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, koja je zaželjela autorici puno uspjeha u umjetničkom izričaju i zahvalila svima na dolasku.

Unatoč teškim vremenskim prilikama, otvorenju izložbe nazočio  je veliki broj posjetitelja i  ljubitelja umjetnosti koji su svojim dolaskom dali potporu autoričinom likovnom izražaju.

Vesna Šepović je rođena u Novskoj, a živi s obitelji u Jasenovcu. Slikanjem i crtanjem se bavi od rane mladosti, a ozbiljnije je zaronila u likovne vode prije sedam godina u slikarskoj grupi iz Lipovljana, danas poznatoj pod nazivom SOL (Slikari Općine Lipovljani), a u DLAN-u je od prosinca 2016. godine.

Autorica je odabrala slikarsku tehniku akril na platnu, te koristi snažne poteze kistom i špahtlom. Umjetnički pravci radova su: apstrakcija, postimpresionizam i ekspresionizam.

Izložba će biti otvorena do 15.8., odnosno do blagdana Velike Gospe.