Jasenovac

°C

NASTAVAK PRUŽANJA USLUGA PROGRAMA „DNEVNI BORAVAK I POMOĆ U KUĆI STARIJIM OSOBAMA“

NASTAVAK PRUŽANJA USLUGA PROGRAMA „DNEVNI BORAVAK I POMOĆ U KUĆI STARIJIM OSOBAMA“

Arhiva novosti

Usluge Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ nastaviti će se pružati i u ovoj godini, a temeljem dopisa Ministarstva socijalne politike i mladih, u okviru kojeg Program od početka ove godine djeluje, utvrđeno je da će Ministarstvo i nadalje biti glavni nositelj aktivnosti vezanih uz razvoj izvaninstitucionalnih usluga za starije, ali se očekuje veća uključenost lokalne zajednice u organiziranje i pružanje usluga.

Dopisom Ministarstva se najavljuje analiza i revizija stanja zbog racionalizacije sredstava državnog proračuna što će neminovno dovesti do promjena u pružanju usluga iz Programa.     

Program „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ se provodi temeljem Ugovora o suradnji između Ministarstva socijalne politike i mladih i Općine Jasenovac. Za sad je potpisan Ugovor o suradnji od 01.01. do 29.02.2012. godine, a nakon usvojenog Izvješća za razdoblje siječanj-veljača 2012. godine potpisati će se novi Ugovor o suradnji  za razdoblje od 01.03. do 31.12.2012. godine.