Jasenovac

°C

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 2011.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 2011.

Arhiva novosti

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 30. rujna i 1. listopada 2011. godine  u Virovitici obilježilo je taj dan na kojem je između ostalih sudjelovao i Program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama Općine Jasenovac. Dan je obilježen stručnim predavanjima, radionicama , edukacijama , te sajmom «solidarnosti» koji se sastojao od radionica, prezentacije, razmjene iskustava  i proizvoda koje su radili korisnici dnevnog boravka.

Svi dnevni boravci izložili su radove koje su radili u svojim boravcima.

Stručna predavanja su organizirana za voditelja/cu programa, domaćicu dnevnog boravka, te za gerontodomaćice/na. 

Međugeneracijska solidarnost uvrštena je u novi Zakon o socijalnoj skrbi o čemu je nazočne izvijestila ravnateljica uprave Vesna Širanović. Također je izvijestila da je u provedbi trenutno 90 Programa međugeneracijske solidarnosti, od čega 59 Programa  «Pomoć u kući starijim osobama» i 31 Program «Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama».

O  komunikacijama sa starijim osobama  narušenih sposobnosti govorili su prof. psih. Jasminka Despot Lučanin i Damir Lučanin.

Obilježavanje je otvoreno od strane ministra Ministarstva, obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivić, prof. Na obilježavanju su nazočili Župan , gradonačelnik ,  ravnateljica Uprave međugeneracijske solidarnosti Vesna Širanović, te ostali predstavnici ministarstva.

Ispred Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama Jasenovac sudjelovala je voditeljica Tanja Šimičić, domaćica dnevnog boravka Jasminka Dragić, gerontodomaćica Marija Dusita Balić, te korisnice dnevnog boravka Katica Dimitrić i Ana Horvat.