Jasenovac

°C

OBILJEŽEN DAN PLANETA ZEMLJE 2011.

OBILJEŽEN DAN PLANETA ZEMLJE 2011.

Arhiva novosti

Turistička zajednica općine Jasenovac u suradnji sa Osnovnom školom Jasenovac, Područnom školom Puska, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Jasenovac, Programom Dnevnog boravka Jasenovac i Udrugom umirovljenika Jasenovac i ove je godine obilježila Dan planeta Zemlje.

 Obilježavanjem ovog Dana želi se zajednički pridonijeti buđenju svijesti i pomoći čovječanstvu da ponovno uspostavi kontakt s prirodom, te ukazati na općenitost ekološke krize: zagađivanju zraka i vode, radioaktivnog zračenja i iscrpljivanju nenadoknadivih energenata.

Podržavanjem ove akcije pokazuje se svjesnost ljepote i značaja našeg planeta uz zajedničku želju, ali i potrebu, da se uvijek ističe da je  planeta Zemlja jedinstvena u cijelom svemiru i da se mora sačuvati  za buduće naraštaje.

Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja prigodnim i raznovrsnim programima i sadržajima prilagođeni uvjetima u kojima živimo.

 Program obilježavanja na području jasenovačke općine je organiziran 20. travnja i sastojao se od:

CVJETNOG KORZA - učenici nižih razreda Osnovne škole Jasenovac i Područne škole Puska pjevajući su prošetali ulicama Jasenovca, obučeni u šarenilo cvijeća, bubamara, vila i patuljaka. Dolaskom djece u centar, uhvativši se za ruke napravili  su veliki dječji lanac, koji je predstavljao u tom trenutku naš planet Zemlju.

ŠARIJADE - ispred crkve svetog Nikole i Blažene Djevice Marije u Jasenovcu djeca su kredama u boji oslikala asfalt raznobojnim cvjetovima, dugama i drugim crtežima, kojima su željeli ostaviti poruku kakvu planetu žele imati.

BICIKLIJADE – na ruti  Jasenovac – Drenov Bok– Jasenovac u kojoj su sudjelovali članovi Udruge umirovljenika Jasenovac.

  Zajednička poruka svih sudionika ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje je da se o planeti Zemlji mora voditi briga svaki dan, a ne samo jedan dan u godini.