Jasenovac

°C

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Novosti

U četvrtak 28. rujna 2017. godine Centar za pomoć i njegu zajedno s Udrugom umirovljenika Jasenovac i OŠ Jasenovac započeli su sa obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba.

U prostorijama Udruge umirovljenika Jasenovac postavljena  je  izložba likovnih i literarnih radova  učenika od 1. do 4. razreda Osnovne škole Jasenovac na temu „Moji baka i djed“.

29. rujna 2017. godine u 11,30 sati učenici nižih razreda Osnovne škole Jasenovac gostovali su u prostorijama Udruge umirovljenika i tada su za sve prisutne izveli kratki prigodni program kao i čestitku povodom Dana starijih osoba. Nakon programa umirovljenice,koje su ujedno i bake, Ana Horvat i Mira Dumešić pokazale su djeci tkalački stan i objasnile njegovu namjenu, stari krevet sa „šuškom“, stare posude za kuhanje i pečenje, staru lampu i  pričale o starim običajima svojeg kraja (čijalo, prelo, perušalo).

 Svim prisutnima obratila se i načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković sa čestitkom povodom Dana starijih osoba i zahvalila učiteljicama i djeci na posjeti, kao i na suradnji između Osnovne škole, Udruge umirovljenika i Centra za pomoć i njegu Jasenovac i Udruge mladih „Komarac“ Jasenovac.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Općina Jasenovac sa svojim ustanovama i udrugama kroz kandidiranje projekata nastoji zadovoljiti najosnovnije potrebe starijih osoba, te im omogućiti da budu aktivni sudionici u  svojih sredinama.