Jasenovac

°C

Održana redovna godišnja skupština VZOJ

Održana redovna godišnja skupština VZOJ

Arhiva novosti

Dana 21. ožujka 2011. godine s početkom u 19,00 sati u prostorijama vijećnice Općine Jasenovac u Jasenovcu  održana je redovna godišnja  Skupština Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac.

Sjednicom predsjeda voditeljstvo skupštine pod predsjedanjem predsjednika Vatrogasne zajednice Zoranom Prpić.

Nakon Izvješća verifikacijskog povjerenstva o nazočnosti broja članova Skupštine utvrđeno je da od 23 člana  prisutno je 18 članova Skupštine te se mogu donositi punovažne Odluke.

Podnesena su Izvješća o radu i poslovanju, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora.  Izvješća su jednoglasno usvojena.

Podnesen je Plan i program rada i financijski plan za 2012. godinu koji su jednoglasno

usvojeni.

Planom i programom rada predviđeno je nabavka tj. nadopuna osnovne opreme nužne za djelatnost vatrogastva, od završetka obnove objekata doma u prvom planu je dom u  Puskoj, Drenovom Boku i Jasenovcu, obilježavanje 80-tih obljetnica Dobrovoljnih vatrogasnih društava i to Drenovog Boka, Puske i Košutarice.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac Zoran Prpić naglasio je da financijska kriza ove godine nije zaobišla ni proračune naših DVD-e tako da su naša društva održali Skupštine skromno i bez gostiju. Sa znatno manjim sredstvima moraju osigurati istu razinu djelatnosti što će se zasigurno i ostvariti budući da Društva imaju veoma dobru suradnju s Vatrogasnom zajednicom i Općinom Jasenovac, a poznato je da dobrovoljni Vatrogasci imaju jaku volju tako da se za svoju sigurnost ne moramo bojati.

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice SMŽ Željko Uzel uručio je priznanje  počasnom zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jasenovac i Vatrogasne zajednice općine Jasenovac Mati Prpić, zlatnu Plamenicu za hrabrost i požrtvovanost u zaštiti spašavanju, kao i za dugogodišnji rad u vatrogastvu. Prigodnim poklonom  načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković također se zahvalila za dugogodišnji rad u vatrogastvu počasnom zapovjedniku Mati Prpić.

Skupštini su se obratili zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednica SMŽ Željko Uzel, načelnica općine Jasenovac Marija Mačković i predsjednik Vatrogasne zajednice Zoran Prpić.