Jasenovac

°C

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA POVODOM DANA OPĆINE JASENOVAC

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA POVODOM DANA OPĆINE JASENOVAC

Arhiva novosti

             Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Jasenovac povodom Dana Općine Jasenovac i 17. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ održana je 30.travnja 2012. godine s početkom u 20,00 sati u Pučkom domu u Jasenovcu.

            U 19,30 sati prije početka Svečane sjednice predstavnici Udruga proizašlih iz domovinskog rata , rodbina poginulih branitelja i predstavnici Općine Jasenovac položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule branitelje kod spomenika žrtvama Domovinskog rata u centru Jasenovca i kod spomen ploče  Ivici Čaji pored Vatrogasnog doma.

            Svečana sjednica započela je himnom Republike Hrvatske koju je izvela Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac i minutom šutnje za sve poginule branitelje. Svečanom sjednicom je predsjedavao i  istu vodio predsjednik Općinskog vijeća Zoran Prpić.

            Svečanoj sjednici su nazočili Općinski vijećnici, načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, zamjenica načelnice Općine Jasenovac Melanija Milović, predstavnici Udruga proizašli iz domovinskog rata, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Božica Lončarević, predsjednica Udruge udovica Ana Kaurin, predstavnici HVIDR-e, gradonačelnik Grada Novske Antun Vidaković, dogradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, ravnatelj OŠ Jasenovac Branko Šepović, župnik Mario Cimbal, djelatnici Općine Jasenovac, predstavnici kulturnog i sportskog života, stanovnici općine Jasenovac, te predstavnici medija.

            Nakon uvodnog govora predsjednika Općinskog vijeća Zorana Prpića, nazočnima se obratila načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković prigodnim govorom, posvećenim Vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“, te svim aktivnostima provedenim na području Općine Jasenovac.

            Na Svečanoj sjednici podijeljene su medalje šahistima (kadetima) koji su sudjelovali na šahovskom turniru koji se održavao ranije isti dan. Prvo mjesto je osvojio Mirko Kostelac, drugo mjesto Mislav Katušić, a treće mjesto Silvija Alich. Medalje su im uručili predsjednik Općinskog vijeća Zoran Prpić i načelnica Marija Mačković. Također, uručena je zahvalnica Tihomiru Vranjiću za postignute sportske uspjehe i promociju Općine Jasenovac.

            Nakon službenog dijela Svečane sjednice slijedio je kulturno-umjetnički program koji je otvorila muška pjevačka skupina KUD-a Košutarica, zatim su nastupili učenici OŠ Jasenovac, a za kraj Udruga za očuvanje kulturne baštine iz Jasenovca.

            Svečanu sjednicu zaključio je predsjednik Općinskog vijeća Zoran Prpić, te je pozvao sve nazočne na domjenak koji se je održavao u Zoni malih obrta s tržnicom. Domjenak je organizirala Općina Jasenovac, a u njegovoj pripremi su sudjelovali djelatnici Općine Jasenovac, te Udruge žena iz Višnjice i Tanca. Goste su uveseljavali tamburaši Udruge umirovljenika Jasenovac.