Jasenovac

°C

Održane redovne godišnje skupštine Dobrovoljnih vatrogasnih društava Drenov Bok i Jasenovac

Održane redovne godišnje skupštine Dobrovoljnih vatrogasnih društava Drenov Bok i Jasenovac

Arhiva novosti

U subotu 5. ožujka 2011. godine s početkom u 14,00 sati u Vatrogasnom domu u Drenovom Boku održana je 79. redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok . Skupštini su osim članova skupštine nazočili predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Vatrogasne zajednice Jasenovac  i gosti iz Husaina i Kutine. Na skupštini nazočan predsjednik i tajnica Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac Zoran Prpić i Radmila Šimičić, te  općinska načelnica Marija Mačković.

 Sjednicom predsjeda voditeljstvo skupštine pod predsjedanjem predsjednika Marijana Škledara.

Nakon izvješća Verifikacijske komisije  usvojena su jednoglasno sva Izvješća o radu, te Plan i program rada za 2011. godinu  sa Financijskim planom.

 U Planu i programu za 2011. godinu  planirano je obilježavanje 80-te obljetnice društva  kao i završetak uređenje doma.

 Skupštinu su pozdravili svi nazočni.

 

U nedjelju  6. ožujka 2011. godine s početkom u 11,00 sati u Vijećnici Općine Jasenovac održana je redovna 130 .godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jasenovac.

Nakon državne i vatrogasne himne, te minute šutnje za sve umrle vatrogasce skupština je otpočela sa radom. 

Skupštinom predsjeda voditeljstvo pod predsjedanjem predsjednika Nikole Damjankovića.

Nakon Izvješća verifikacijske komisije o nazočnosti broja članova skupštine u kojoj je konstatirano da je na skupštini nazočan natpolovičan broj članova s pravom glasa, skupština je mogla donositi punovažne odluke.

 Na skupštini nazočni predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine , kao i počasni predsjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva Đuro Damjanković.

Izvješće o radu za 2010. godinu podnio je sam predsjednik a financijsko izvješće tajnica .

 U Planu rada i financijskom planu istaknuta je nužnost kupovine opreme, osposobljavanje vatrogasaca u vatrogasna zvanja kao i obilježavanje visoke obljetnice  društva.

 Sva Izvješća su usvojena jednoglasno.

 Na Skupštini su dodijeljena priznanja za 30,  40 i 60 godina rada u vatrogastvu.

 Za 30 godina priznanje je uručeno Lidiji Ljubici Jurić, a isti broj godina rada u vatrogastvu navršili su Milan Dragić i Zdravko Bjelić.

 Za 40 godina rada priznanje je uručeno Rajku Miloviću, a za 60 godina Pavlu Šepoviću.

 Priznanja je uručio predsjednik Vatrogasne zajednice Zoran Prpić.

 Skupštinu su pozdravili kao članica društva ujedno i općinska načelnica Marija Mačković , te član društva i predsjednik vatrogasne zajednice Zoran Prpić u ime društava i Vatrogasne zajednice.