Jasenovac

°C

Općini Jasenovac dodatna sredstva za sanaciju nerazvrstanih cesta općine Jasenovac

Općini Jasenovac dodatna sredstva za sanaciju nerazvrstanih cesta općine Jasenovac

Novosti

U srijedu, 27. rujna 2017., u Zagrebu je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR).

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnog razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Općina Jasenovac ovom prigodom je dobila 300 tisuća kuna za sufinanciranju projekta sanacije nerazvrstanih cesta na području Općine Jasenovac. Potpisivanju Ugovora o sufinanciranju nazočila je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac kao i pomoćnica ministrice Katica Mišković, dok je u ime općine Jasenovac Ugovor o sufinanciranju u iznosu 300 tisuća kuna potpisala Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac.

Nastavak je ovo koordiniranog praćenja i prijavljivanja na natječaje ministarstava budući da je općina Jasenovac i u ožujku ove godine s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisala Ugovor o uređenju “centra kulture”,  zgrade bivše "9" u iznosu od 522 tisuće kuna.