Jasenovac

°C

OSNIVA SE UDRUGA BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC

OSNIVA SE UDRUGA BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC

Novosti

U ČETVRTAK NAVEČER U JASENOVCU JE ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA INICIJATIVNOG ODBORA ZA OSNIVANJE UDRUGE BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC.

ZA PREDSJEDNIKA INICIJATIVNOG ODBORA IZABRAN JE DARKO ĐILAS, A ZA ČLANOVE MIROSLAV DRAGIĆ, IVICA ŠAKA, ŽELJKO ĐURIĆ, NIKOLA VIDAKOVIĆ, DUBRAVKO BRADAŠIĆ, MIROSLAV VIDAKOVIĆ, BRANKO ŠANTIĆ, ILIJA BRAIČIĆ, IVO PERKOVIĆ, MARKO KOZIĆ I IVAN ŠARČEVIĆ. ZA TAJNIKA I GLASNOGOVORNIKA INICIJATIVNOG ODBORA IZABRAN JE ZORAN PRPIĆ.

OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC ODRŽATI ĆE SE 09.02.2017. GODINE.

DO ODRŽAVANJA OSNIVAČKE SKUPŠTINE, INICIJATIVNI ODBOR ĆE RADITI NA IZRADI STATUTA UDRUGE, IZRADI PLANA I PROGRAMA RADA UDRUGE, TE PROVOĐENJU OSTALIH AKTIVNOSTI VEZANIH UZ OSNIVANJE UDRUGE BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC.

ČLANOVI INICIJATIVNOG ODBORA SU ISTAKNULI DA JE OSNIVANJE UDRUGE BRANITELJA JASENOVAČKE OPĆINE POTREBNO I NUŽNO, A KAO NAJVAŽNIJE SMJERNICE I CILJEVE RADA  UDRUGE SU ISTAKNULI PONOVNO OKUPLJANJE JASENOVAČKIH BRANITELJA, PRONALAŽENJE PROSTORIJE ZA RAD UDRUGE, IZRADU KALENDARA DOGAĐANJA VEZANIH UZ DOMOVINSKI RAT NA PODRUČJU OPĆINE JASENOVAC, AKTIVNO UKLJUČIVANJE U OBILJEŽAVANJE OBLJETNICA VOJNO REDARSTVENIH AKCIJA „BLJESAK“ I „OLUJA“, TE PROGLAŠENJE DANA BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC.  I ONO ŠTO JE POSEBNO VAŽNO ŽELI SE ZAŠTITI DOSTOJANSTVO HRVATSKIH BRANITELJA I DOMOVINSKOG RATA.

UDRUGA BRANITELJA OPĆINE JASENOVAC ŽELI SURAĐIVATI SA SVIM INSTITUCIJAMA I UDRUGAMA S PODRUČJA OPĆINE JASENOVAC, TE SA SVIM  UDRUGAMA PROISTEKLIM IZ DOMOVINSKOG RATA KOJI SU NA BILO KOJI NAČIN VEZANI UZ PODRUČJE OPĆINE JASENOVAC.