Jasenovac

°C

Počela sezona JAK-a na stazi

Počela sezona JAK-a na stazi

Novosti

Ovu subotu počela je atletska sezona na stazi 1. kolom Hrvatske atletske lige sjever održanim u Varaždinu. Nastupile su sve kategorije - oko 400 natjcatelja iz sjeverozapadne Hrvatske, a među njima i 12 članova JAK-a.

JAK su ovom kolu uglavnom predstavljali najmlađi, jer je nastupilo čak 9 limača i limačica i svima njima je ovo bio prvi nastup na stazi. Ni ovoga puta nije prošlo bez uspjeha - osvojeno je 5 novih odličja:
Mihael Prelesnik osvojio je druga mjesta kod limača na 200m i u bacanju vortexa, Mirta Špoljarić osvojila je 3. mjesto u bacanju kugle kod kadetkinja, a Marina Tomić otvorila je sezonu na otvorenom drugim mjestom na 100m prepone i trećim na 100 u konkurenciji mlađih juniorki.


Silvija Alich osvojila je četvrta mjesta na 100m i bacanju kugle, također kod mlađih juniorki. Plasman među prvih 10 ostvarili su i cicibanke/cicibani (konkurencija mlađih Limača) - Ljupka Šepović na 200m, Veronika Đilas  i Viktor Barešić u bacanju vortexa, Bartol Vidaković, Matea Rajić i Martina Gudac u skoku u dalj u skoku u dalj te Borna i Filip Škariot na 200m. "Sezona je započela, krosevi su završili i sada krećemo na stazu. Uskršnje praznike iskoristit ćemo za pojačene treninge i optimistično očekujemo i ovu sezonu. Ovo kolo smo dali priliku najmlađima i u potpunosti sam zadovoljan nijhovim nastupom" - rekao nam je trener Šepović