Jasenovac

°C

Poštanski ured 44325 Krapje

Poštanski ured 44325 Krapje

Arhiva novosti

Već više godina prisutni su bili problemi oko funkcioniranja Poštanskog ureda u Krapju , ureda koji po podacima Hrvatske pošte d.d. Zagreb spada među nerentabilne urede, dakle urede koji ne ostvaruju dovoljno vlastitih prihoda. Svih ovih godina uspjelo se uz određene argumente uspio se održati rad ureda.

Tijekom ove godine ponovo se aktualiziralo pitanje rada ureda, gdje je «Hrvatska pošta» d.d. u sklopu svojih programa među stotine ureda u Hrvatskoj ponovo svrstala ured u Krapju..

Kako bi opravdali svoje postupke čak su objavili i javni poziv u Narodnim novinama  za davanje istih u zakup, s rokom prijave od 8 dana a sa brojnom dokumentacijom kao prilog natječaju a koju u tom roku nije moguće ni sakupiti.

Svi dosadašnji razgovori , dopisi , molbe uz argumente nisu pomogli u namjeri Hrvatskih pošta kao i za ostale urede da prihvati argumente i da pokrivaju iskazanu   nerentabilnost ovog ureda.

Tijekom ovih dana podijeljene su obavijesti mještanima u kojem se obavještavaju o zatvaranju ureda ali da stanovnici mogu i dalje koristiti sve  potrebne usluge.

Obavijest možete pročitati OVDJE.

Općinska načelnica Marija Mačković je nakon razgovora s mještanima po treći put uputila dopis sa argumentima za ostankom ovog ureda i to osim «Hrvatskim poštama» d.d. i ministru pomorstva, prometa i veza Siniši  Hajdaš Dončić, koji u cijelosti možete pročitati OVDJE.