Jasenovac

°C

Potpisani Ugovori sa Udrugama civilnog društva Općine Jasenovac

Potpisani Ugovori sa Udrugama civilnog društva Općine Jasenovac

Novosti

Općinska načelnica Marija Mačković u petak 3. ožujka 2017. godine potpisala je ugovore s udrugama civilnog društva s područja Općine Jasenovac.

Ukupna vrijednost natječaja  iznosila je 298.000,00 kn. Natječaj je raspisan u prosincu i trajao je do kraja siječnja. Na  natječaj se prijavilo 18 udruga civilnog društva.

Donošenjem Zakona o udrugama i podzakonskim aktima općina je bila u obvezi donijeti Pravilnik o dodjeli sredstava iz općinskog proračuna u kojem je utvrđena procedura za raspisivanje natječaja, i ocjena projekata, a istovremeno je zadana i kontrola potrošnje proračunskih sredstava koje su dodijeljene udrugama za provedbu konkretnih  projekata. Po proceduri udruge su obveze opravdati dodijeljena  namjenska sredstva  do kraja veljače 2018. godine.

Kako bi bila podignuta kvaliteta života stanovnika općine, sportske udruge, osobito one koje se bave sportom za mlade,  udruge mladih,  udruge koje promiču kulturu i tradiciju, udruge žena , te udruge koje djeluju za opće dobro stanovnika.

Sve udruge  civilnog društva koje djeluju na području Općine Jasenovac, općinska načelnica je pozvala da se i dalje uključuju  i sudjeluju u  organiziranim događanjima i manifestacijama kako bi se zajedničkim aktivnostima  doprinijelo podizanju kvalitete života  stanovnika , ali i promociji Općine Jasenovac.