Jasenovac

°C

PROMOCIJA KNJIGE „TKO MI JE UKRAO SUNCE?“

PROMOCIJA KNJIGE „TKO MI JE UKRAO SUNCE?“

Arhiva novosti

Proslava Dana Općine Jasenovac i obilježavanje 17. godišnjice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ započelo je 27. travnja 2012. godine promocijom knjige Tko mi je ukrao sunce? Kristine Semenjuk. Promociju je organizirala Narodna knjižnica i čitaonica Jasenovac, a održana je u prostoru Dnevnog boravka s početkom u 18.30 sati.

            Kristina Semenjuk rođena je u Novskoj  25. kolovoza 1964. godine gdje je završila osnovnu školu. Srednju farmaceutsku školu je pohađala u Zagrebu. Fakultetsko obrazovanje je morala prekinuti zbog problema s vidom. Autorica je niza zbirki pjesama: Biserje tame, Pišem svjetlošću, I mogu srcem vidjeti, Unutarnja zvona, te Tko mi je ukrao sunce? zbirka koja kombinira poeziju i prozu.

            Okupljene goste, među kojima je bila i načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Zoran Prpić, književno večer je otvorila Valerija Sajko, a životopis pjesnikinje je pročitala prof. Danijela Pauković, urednica, lektorica i korektorica promoviranog djela, te je istaknula veliki doprinos Kristine Semenjuk u umjetničkom stvaralaštvu slijepih i slabovidnih osoba u Hrvatskoj. Autorica je sama interpretirala svoju poeziju, a prozne minijature je čitala prof. Danijela Pauković.