Jasenovac

°C

PROSLAVA 80. GODIŠNJICE DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA DRENOV BOK

PROSLAVA 80. GODIŠNJICE DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA DRENOV BOK

Udruge

Dana 01.09.2012., subota, vatrogasnom vježbom u 17,30 sati započela je proslava obilježavanja 80. godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok .

Dana 01.09.2012., subota, vatrogasnom  vježbom  u 17,30 sati započela je proslava obilježavanja 80. godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok . 

Vatrogasna vježba  održana je nasuprot Vatrogasnog doma u Drenovom Boku uz obalu rijeke Save. Izveli su je vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jasenovac.

Svečana sjednica je započela izvođenjem državne i vatrogasne himne koje su izveli članovi i članice Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac.   Uslijedila je predaja i blagoslov nove vatrogasne zastave Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok. Kum zastavi je bio ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Goran Gugić . Zastavu je blagoslovio  župnik  Ivan Vrbićki. 

Nakon predaje zastave prisutne je pozdravio i podnio Izvješće o radu Društva u proteklih 80. godina predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok  Krunoslav Radić. Izvješće je bio popraćeno prezentacijom fotografija iz arhive društva.

Nakon predsjednika DVD-a Drenov Bok, prisutne je pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac Zoran Prpić, te se prisutnima obratila i načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, koja je u svom kratkom izlaganju istaknula što i koliko  je uložno isključivo sredstava iz Proračuna općine u rekonstrukciju doma , te što je sve izgrađeno u naselju Drenov Bok , te koji su problemi još uvijek prisutni.

Sjednici su nazočili i članovi vatrogasnih društava sa područja Općine Jasenovac, susjedna društva , a za izdvojiti je sudjelovanje industrijskog DVD Ina Petrokemija Kutina i DVD Husain koji su i pomagali društvo tijekom zadnjeg razdoblja sa donacijama opreme, te predstavnici udruga iz Drenovog Boka i predstavnici ustanova u vlasništvu općine Jasenovac i velik broj mještana.

Nakon pozdravnih govora predsjednik, DVD-a Drenov Bok Krunoslav Radić i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac Zoran Prpić podijelili su 32 zahvalnice članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok, te jednu brončanu medalju Nikoli Perkoviću. Dodijeljeno je jedanaest brončanih plamenica Hodak Anđelku, Hodak Ivanu, Kušina Vladi, Škledar Miroslavu, Šep Darku, Hodak Milanu, Vidaković Dariju, Marčec Željku, Perković Ivi, Perković Željku i Škledar Andriji. Također, podijeljene su diplome za 30 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji Kušina Jeli, Šep Sofiji, Škledar Mariji, Perković Josipi, Škledar Marku i Marčec Zdenki.

Uručene su zahvalnice Općini Jasenovac, Vatrogasnoj zajednici Općine Jasenovac i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su pomogli u opremanju i obnovi Vatrogasnog doma, te udrugama s područja Općine Jasenovac koje su pomogle u radu i obilježavanju obljetnice  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenov Bok.
Cijeli tijek obilježavanja vodio je Čedomir  Marinković, porijeklom iz Drenovog Boka.

Nakon Svečane sjednice uslijedio je domjenak i prigodna zabava u prostorijama Vatrogasnog doma uz tamburaški sastav „Stari prijatelji“.