Jasenovac

°C

Redovna skupština Udruge umirovljenika Jasenovac

Redovna skupština Udruge umirovljenika Jasenovac

Arhiva novosti

U subotu 4. veljače 2012. godine s početkom u 17,30 sati u prostorijama Udruge umirovljenika održana je redovna godišnja skupština Udruge umirovljenika Jasenovac. Udruga ima  270 članova i najbrojnija je udruga na području općine.

Prije skupštine održana je i Sveta misa u Župnoj crkvi u Jasenovcu za sve umrle članove udruge.

Od gostiju na skupštini nazočna općinska načelnica Marija Mačković.

Nakon otvaranja skupštine , usvojenog dnevnog reda, izbora radnih tijela , te utvrđivanja kvoruma predsjednik udruge i voditelj skupštine Luka  Đilas podne je Izvješće o radu udruge za 2011. godinu kao i financijsko izvješće. Nikola Skokić je podneo izvješće ispred Komisije za obilaske bolesnih članova. Nakon podnesen izvješća rasprave nije bilo i Skupština je jednoglasno prihvatila Izvješća.

Plan i program rada za 2012. godinu kao i financijski plan također su usvojeni jednoglasno.

Prva zajednička aktivnost po Planu i programu je održavanje Susreta  umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u Jasenovcu.

Općinska načelnica kratko se osvrnula na zajedničku suradnju između Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama i Udrugu umirovljenika koji imaju zajednički cilj poboljšanje uvjeta života starijim osobama. Također je istaknula i dobru suradnju između općine, udruge umirovljenika i svih udruga na području općine.