Jasenovac

°C

Sastanak sa Županijskom upravom za ceste

Sastanak sa Županijskom upravom za ceste

Novosti

U ponedjeljak 22. siječnja 2018. godine u Vijećnici Općine Jasenovac održan je sastanak predstavnika Općine Jasenovac i Županijske uprave za ceste. Tema sastanka je stanje županijskih i lokalnih cesta na području Općine Jasenovac koje su u nadležnosti Županijske uprave za ceste.

U ponedjeljak 22. siječnja 2018. godine u Vijećnici  Općine Jasenovac održan je sastanak  predstavnika Općine Jasenovac i Županijske uprave za ceste. Tema sastanka je stanje županijskih i lokalnih cesta na području Općine Jasenovac koje su u nadležnosti Županijske uprave za ceste.
U ime Općine Jasenovac sastanku je  nazočila Općinska načelnica Marija Mačković, njezin zamjenik Silvije Balić, predstavnici naselja u kojima se nalaze županijske i lokalne ceste.
U ime Županijske uprave za ceste sastanku je nazočio ravnatelj Stipo Šapina, pomoćnik ravnatelja Mario Posavac , te stručne službe Županijske uprave za ceste.


Općinska načelnica upoznala je nazočne sa katastrofalnim stanjem Županijske ceste 3253  Košutarica- Mlaka , podijelivši problematiku iste na dvije dionice i to: stanje ceste  od željezničke pruge prema  naselju Košutarica  do tkz. „505“ na kojoj je otežano prometovanje i mimoilaženje vozila,zbog udarnih rupa, te  male širine ceste i uništenih bankina.  Izradit će se troškovnik potrebnih radova. Za drugi iste  prometnice koja je na dijelu plavljen zbog visokog vodostaja dogovoreno je da općinska načelnica organizira zajednički sastanak
„Hrvatskih voda“, „Hrvatskih šuma“, Županijske uprave za ceste  Sisak i JU PPLP. Cilj sastanka je podizanje dijela ceste sa pripadajućom infrastrukturom kako bi se izbjegavalo često plavljenje ceste , odnosno da se to plavljenje županijske ceste i popravci svedu na najmanju moguću mjeru ( kod izuzetno visokog vodostaja).
Za lokalnu cestu  33184 od D-47 do naselja Višnjica u dužini od 1,2 km koja je također u katastrofalnom stanju izradit će se troškovnik radova.
Također za lokalnu makadam cestu 33139 od Državne ceste  desni odvojak prema Kaljevoj  Županijska uprava za ceste obvezala se popraviti cestu i dovesti je u stanje normalnog prometovanja.

Za sve županijske i lokalne ceste koje uđu u program radova , a mogu ući u program radova  ako Općina Jasenovac izdvoji 50 % troškova sanacije. Dakle omjer sufinanciranja je 50:50 %.
Općinska načelnica zahvalila je predstavnicima Županijske uprave za ceste i svojim suradnicima. Nakon dobivenih troškovnika ponovo će se organizirati sastanak vezan o mogućnostima sufinanciranja pojedinih dionica. Načelnica će  sazvati sastanak vezan uz drugi dio dionice Košutarica- Mlaka.