Jasenovac

°C

SASTANAK VIJEĆA ZA KOMUNALNU PREVENCIJU 08. OŽUJKA 2012.

SASTANAK VIJEĆA ZA KOMUNALNU PREVENCIJU 08. OŽUJKA 2012.

Arhiva novosti

Sastanak Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Jasenovac održan je 08. ožujka  2012. godine u 9,00 sati u uredu Općinske načelnice Općine Jasenovac.

Sastanku su bili nazočni sljedeći članovi Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Jasenovac: Marija Mačković, Općinska načelnica, Zoran Prpić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Jasenovac, Zoran Milović, komunalni redar Općine Jasenovac, Mario Posavac, direktor Jasenovačka voda d.o.o., Julka Đilas, upraviteljica Poljoprivredne zadruge Sava Jasenovac, Tomislav Milunić, Načelnik PP Novska i Mato Marenić, kontakt policajac, Policijska postaja Novska.

Sastanku nisu bili nazočni: Vesna Konaković, ambulanta Jasenovac, Luka Đilas, Udruga umirovljenika Jasenovac – opravdano.

Uvodnu riječ održala je Općinska načelnica Marija Mačković, koja je pozdravila prisutne i zahvalila se na odazivu. Istaknula je vrlo dobru suradnju Općine Jasenovac i Policijske postaje Novska, kao i aktivnosti koje su tom suradnjom provedene na području općine.

Načelnik PP Novska Tomislav Milunić zahvaljuje se na dosadašnjoj suradnji, te se nada da će se primjerna suradnja nastaviti i dalje. Istaknuo je problem financija u policiji koje su utjecale na to da će kontakt policajac od sada boraviti jedanput tjedno u prostorijama Dnevnog boravka i to četvrtkom u vremenu od 10,00 do 18,00 sati.

 

Najveći problem vezan uz kaznena djela na području općine Jasenovac su krađe sekundarnih sirovina, kao i krađe goriva iz radnih strojeva poduzeća koja rade na području općine, te nelegalno odlaganje otpada uz tzv. staru cestu.

 Načelnik iznosi statističke podatke za prekršaje i kaznena djela počinjena na području općine u protekloj godini.

 Predsjednik Općinskog vijeća Zoran Prpić predlaže da se za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća u dnevni red uvrsti točka o stanju kriminaliteta na području općine, te da na sjednici nazoči Načelnik PP Novska ili njegov zamjenik koji bi vijećnike izvijestio o stanju kriminaliteta. Prijedlog se prihvaća, te će se za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća dostaviti poziv Načelniku PP Novska.

 Kontakt policajac Mato Marenić je iznio prijedloge i aktivnosti koje će se provesti na području općine Jasenovac:

·         Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ održati će se u svibnju i listopadu ove godine,

·         Održavanje edukacijskih tribina u suradnji s OŠ Jasenovac, kao i održavanje roditeljskih sastanaka u vezi s vršnjačkim nasiljem i sl.

 Na kraju sastanka donesen je zaključak da se, ukoliko se dogodi kazneno djelo na području općine, što hitnije obavijesti policiju, kako bi se otkrili i primjereno kaznili počinitelji prekršaja.

Izvješće o stanju kriminaliteta na području općine Jasenovac objavljujemo kao pridruženi dokument.

Pridruženi dokumenti