Jasenovac

°C

SISAČKI EKOLOŠKI FILMSKI FESTIVAL U JASENOVCU

SISAČKI EKOLOŠKI FILMSKI FESTIVAL U JASENOVCU

Arhiva novosti

Sisački ekološki filmski festival proputovao je kroz Jasenovac 22. svibnja 2012. godine u 12.00 sati u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Jasenovac. Projekcije filmova održane su u Pučkom domu u centru Jasenovca.

            Učenici OŠ Jasenovac, korisnici „Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, načelnica Marija Mačković, ravnatelj OŠ Jasenovac Branko Šepović, te svi ostali zainteresirani kojih je bilo oko 200 pogledali su jednu reportažu i četiri filma.  Festival je otvorila reportaža o prošlogodišnjem Sisačkom ekološkom filmskom festivalu koji je prošao 350 km po Sisačko-moslavačkoj županiji, slijedio je kratki dokumentarni film „Zaboravljeno carstvo“, zatim animirani film „Posljednje stablo“, kratki film o aktivizmu osnovnoškolaca „Natura“ i kratki igrani film „Priroda pamti“.  Nakon projekcija filmova održana je radionica gdje su najmlađi posjetitelji izrađivali crteže na temu ekologije, te su izradili razglednicu „Pozdrav iz Jasenovca“.

            Ovogodišnje izdanje 5. SEFF-a  ove godine će posjetiti dvadesetak gradova, ali i po prvi puta je prešao granice, te je biciklima krenuo sa izvora rijeke Une kod Donje Suvaje. Sudionici SEFF-a proputovali su biciklima niz bosansko-hercegovačkih naselja prije prelaska u Hrvatsku kod Dvora, te će biciklijada i  Sisački ekološki filmski festival završiti u Sisku do kojeg će prijeći ukupno 550 km. Bicikli su izabrani kao ekološki prihvatljivo sredstvo prijevoza s obzirom da filmovi koji su dio festivala imaju ekološku tematiku.