Jasenovac

°C

Svečano obilježeno oslobađanje Tanca, Višnjice i Uštice

Svečano obilježeno oslobađanje Tanca, Višnjice i Uštice

Arhiva novosti

U organizaciji Općine Jasenovac i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Jasenovac 04. kolovoza na dan kada su prije 15 godina oslobođeni Tanac, Višnjica i Uštica svečano je obilježena Vojno redarstvena operacija Oluja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. U nazočnosti obitelji poginulih branitelja, članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednika Općinskog vijeća Zorana Prpića, načelnice Marije Mačković, vijećnika, povjerenika Mjesnih odbora i mještana općine, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na mjestima stradanja i spomen obilježjima odana je počast svima koji su utkali svoje živote u temelje Republike Hrvatske. Velečasni Mario Cimbal u kapeli Svetog Jurja služio je Svetu Misu.

03. kolovoza Jasenovac su posjetili i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška koji po 3. put organiziraju regatu pod nazivom „Memorijalni spust Sisak-Dolina“. Oni su također polaganjem vijenca  na Spomen obilježju u Jasenovcu odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.  

05. kolovoza  u poslijepodnevnim satima u Jasenovac prvog dana 14. konjičkog maratona  koji traje 7 dana stigli su i članovi Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine. U ime općine Jasenovac pozdrav i čestitku konjanicima uputila je načelnica Marija Mačković. Nakon zakuske prespavali su u Košutarici a put prema odredištu Belom Manastiru nastavili su 06. kolovoza dionicom Jasenovac – Novska – Lipik – Pakrac – Bučje.