Jasenovac

°C

VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE JASENOVAC OBILJEŽILA SVETOG FLORIJANA – ZAŠTITNIKA VATROGASACA

VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE JASENOVAC OBILJEŽILA SVETOG FLORIJANA – ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Arhiva novosti

Vatrogasna zajednica općine Jasenovac u petak je obilježila Svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca i mjesec svibanj – mjesec zaštite od požara.

Tijekom dana vatrogasci iz dobrovoljnih društava Jasenovac, Košutarica, Tanac, Drenov Bok, Krapje i Puska na svojim su mjesnim grobljima zapalili svijeće u spomen na svoje poginule i umrle članove, ali i za sve poginule hrvatske branitelje.

Na temeljima kapele Svetog Florijana u naselju Višnjica, u 11,00 sati, vatrogasci su nazočili  Svetoj misi koju je služio jasenovački župnik Mario Cimbal. Svetoj misi nazočila je i općinska načelnica Marija Mačković.

Središnji događaj ovogodišnjeg obilježavanja Dana vatrogastva na području općine Jasenovac bilo je vatrogasno natjecanje sa brentačama za djecu i odrasle, koje je održano ispred vatrogasnog doma u Jasenovcu s početkom u 18 sati.

Prije natjecanja održana je smotra svih vatrogasnih vozila i opreme dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja jasenovačke općine.

Pehare za najuspješnije ekipe su uručili načelnica Općine Jasenovac, Marija Mačković i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Jasenovac i Općinskog vijeća Općine Jasenovac, Zoran Prpić.

Za sve vatrogasce i posjetitelje natjecanja, Sportsko ribolovno društvo „Jez“ iz Jasenovca, počastilo je fiš-paprikašom.

Rezultati natjecanja su:

VATROGASNO NATJECANJE – BRENTAČE - DJECA

BROJ

EKIPA

VRIJEME

1.

DVD PUSKA

12,80

2.

DVD JASENOVAC EKIPA I

12,81

3.

DVD KRAPJE

14,55

4.

DVD KOŠUTARICA

16,15

5.

DVD TANAC

17,74

6.

DVD JASENOVAC EKIPA II

18,64

 

VATROGASNO NATJECANJE – BRENTAČE – ODRASLI