Jasenovac

°C

Velika Gospa u Jasenovcu

Velika Gospa u Jasenovcu

Novosti

Slavi se Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, a na misna slavlja u Marijanska svetišta došli su brojni vjernici, hodočastilo se i molilo Kraljici Nebeskoj.

Majka Božja slavi se i u Jasenovcu, od utemeljenja župe prije više od tri stoljeća u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetog Nikole dolaze vjernici i iz susjednih župa, mnogi i pješice kako bi se molili i sudjelovali u misnom slavlju.

Uz Peju Oršolića, dekana Novljanskog dekanata i župnika u Jasenovcu, Krapju i Lonji, misu s početkom u 11,00 sati je predvodio Perica Matanović, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca u Novskoj, u zajedništvu sa svećenicima iz susjednih župa. U propovijedi je istaknuo dostojanstvo i poštivanje prema drugim osobama, pomirenju i pružanju ruke, Marijinoj vjeri, poniznosti i jednostavnosti te poslušnost prema Bogu.


Poslije misnog slavlja vjernici su u procesiji prošli središtem mjesta u pratnji vatrogasaca i mještanki obučenih u nošnje jasenovačkog kraja. U procesiji se nosila slika Uznesenja Blažene Djevice Marije i pjevale Marijanske pjesme.


Župni zbor na kraju je otpjevao pjesmu "Jasenovačka majka".

U 19,00 sati služena je Misa zahvalnica.