Jasenovac

°C

Za rekonstrukciju zgrade „9“ u samom centru naselja Jasenovac od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurano 522.000,00 kn

Za rekonstrukciju zgrade „9“ u samom centru naselja Jasenovac  od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurano 522.000,00 kn

Novosti

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice održano je u petak, 31. ožujka 2017. godine u dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Svečanosti je nazočila općinska načelnica Marija Mačković koja je tom prigodom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisala Ugovor vrijedan 522.000,00   kuna. Ministarstvo će ovim sredstvima sufinancirati radove i usluge  na projektu Dom kulture Jasenovac sa Spomen sobom  hrvatskim braniteljima ( zgrada bivše „9“)..

Prema riječima ministrice Gabrijele Žalac ove su godine, za projekte na potpomognutim područjima, potpisani Ugovori u iznosu od 72,7 milijuna kuna, što govori da je osigurano dvostruko više sredstava nego prošle godine za revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja RH.

Među 235 projekata koji su sufinancirani od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sredstva su odobrena i Općini Jasenovac, što govori o u prilog da općinska uprava vodi brigu o svim raspisanim natječajima jer se većina projekata radi temeljem kandidiranih i odobrenih projekata. Naima svaka jedinica lokalne samouprave mogla je kandidirati dva projekta. Drugi projekt koji je Općina kandidirala su sanacija nerazvrstanih cesta. U ovom krugu odobrenih projekata za svaku jedinicu je odobren po jedan projekt. Daljnja dinamika dodijele sredstava ovisit će o realizaciji potpisanih projekata.