Jasenovac

°C

10. SMARAGDNI EKOLOŠKI FILMSKI FESTIVAL U JASENOVCU

10. SMARAGDNI EKOLOŠKI FILMSKI FESTIVAL U JASENOVCU

Novosti

Smaragdni ekološki filmski festival posjetio je Jasenovac u srijedu 7. lipnja u organizaciji Turističke zajednice Općine Jasenovac.

Projekcije filmova održane su u Pučkom domu u centru Jasenovca s početkom u 12,00 sati, a osim mještana Jasenovca projekciji su nazočili i  učenici Osnovne škole Jasenovac sa svojim učiteljima, te sudionici igraonice koju organizira Narodna knjižnica i čitaonica Jasenovac koji su pogledali  četiri kratka animirana filma. Nakon Jasenovca SEFF-ovci su se biciklima zaputili prema Krapju gdje ih je ugostila Udruga mladih Krapje u svojim prostorijama.

Jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti okoliša ove godine je poseban i po tome što su sudionici na biciklima osim iz Hrvatske bili i s otoka Barbadosa, Tajlanda, Brazila, Rusije i Srbije.

Ovogodišnje izdanje  SEFF-a   će posjetiti dvadesetak gradova, a i po treći puta će preći granice, te će se zaputiti putem Martin broda i Bihaća u BIH.  SEFF-u je ova godina posebna i po tome što imaju posebni partnerski festival. Suradnjom s CMS Vatavaran festivalom iz New Delhija omogućilo je prikazivanja nekoliko filmova s tog velikog festivala.