Jasenovac

°C

23. Susreti kulturno –umjetničkoj stvaralaštva Matice umirovljenika SMŽ

23. Susreti kulturno –umjetničkoj stvaralaštva Matice umirovljenika SMŽ

Novosti

Dana 9. lipnja 2018. godine (subota) održani su Susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u Jasenovcu.

Domaćin je bila Udruga umirovljenika Jasenovac, koja  obilježava i 20 godina od osnivanja.

Susrete je zajednički organizirala Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije i udruga umirovljenika Jasenovac, uz potporu i pomoć Općine Jasenovac, a u programu su sudjelovali članovi udruga iz Siska, Kutine, Popovače, Jasenovca, Novske, Gline, Lekenika  i Lipovljana.

Okupljanje udruga koje su sudjelovale u kulturno-umjetničkom programu počelo je u 10,00 sati na središnjem trgu u Jasenovcu, a sam program se održavao u Pučkom domu s početkom u 11,00 sati. Pozdravni govor održao je predsjednik Udruge umirovljenika Jasenovac Luka Đilas. Okupljenima su se obratili predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Josip Vrbanac koji je istaknuo je kako je zlatnoj dobi vrlo važno druženje, zatim  načelnica općine Jasenovac, Marija Mačković, koja je u ovoj  prigodi istaknula kvalitetnu suradnju općine s Udrugom umirovljenika Jasenovac, a  susrete je otvorio potpredsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Boris Puhak.

Cjelokupni program zajedno s pozdravnim riječima i nastupima Udruga trajao je oko 2 sata. Nakon završetka programa u Zoni malih obrta s tržnicom je organiziran domjenak za goste i sudionike. Za zainteresirane goste organizirana je i vožnja brodom po rijeci Savi u organizaciji Darka Movrić. Druženje je nastavljeno pjesmom i plesom uz  tamburaški sastav Udruge umirovljenika Jasenovac.