Jasenovac

°C

„AKTIVNI I ZDRAVI U STARIJOJ DOBI“

„AKTIVNI I ZDRAVI U STARIJOJ DOBI“

Novosti

Centar za pomoć i njegu Jasenovac je ustanova socijalne skrbi i djeluje na području Općine Jasenovac.

Osnivač Centra je Općina Jasenovac i glavna djelatnost ustanove je pomoć starijim osobama u obavljanju svakodnevnih životnih potreba kao i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi na području Općine Jasenovac kroz kontinuirano organiziranje dnevnih aktivnosti a uz pomoć aktivnosti  Projekta „Aktivni i zdravi u starijoj dobi“ usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

 Sredstva za provedbu Projekta osigurana su od strane Ministarstva za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku putem potpisanog ugovora s Centrom za pomoć i njegu Jasenovac.

Predviđeno trajanje projektnih aktivnosti je do 30.travnja 2018. Godine, a aktivnosti koje se provode projektom  su:

-sportsko rekreativne,kreativne,edukacijske,kulturno-zabavne, razmjena informacija i druženje.

U mjesecu siječnju održano je: 29,5 sati sportsko rekreativnih aktivnosti, 55 sati kulturno zabavnih aktivnosti, 24 sati kreativnih radionica, 22 sata edukacijskih radionica i 32 sata aktivnosti razmjene informacija i druženje.

Vježbaonicu – Rekreacija za osobe 50+ održavamo dva puta tjedno,

-Rekreativna šetnja – održana 8 puta u mjesecu siječnju.

Kreativne radionice u mjesecu siječnju  održane su osam puta  puta.U radionicama  su izrađivani ukrasni jastuci (od krojenja do šivanja), priprema odjeće  za maškare izrada heklanih traka za kosu.

Edukacijska radionica održana je u mjesecu siječnju  na temu „Visoki krvni tlak“ na kojoj je prisustvovalo 21 osoba i svima prisutnima je na kraju radionice izmjeren tlak,  i dalje se održava radionica na računalima i radionica korištenja mobitela prema potrebi korisnika.

Kulturno zabavne aktivnosti  u siječnju održane su :

-Zabavni program uz tamburaše i ples održan je četiri puta u mjesecu u trajanju od 5 sati. Na zabavnim programima sudjelovalo je ukupno 61 osoba.

-Pjevačka skupina održala je probe 9 puta u mjesecu i sudjelovala na organiziranim tradicijskim običajima čijala i prela u prostorijama Udruge umirovljenika.

-Dramska skupina se priprema za Maškare koje će se održati u veljači, osmišljavaju kostime i nastupe a onda u dogovoru sačlanovima  kreativnih radionicama se te kreacije i izrađuju.

-Pomoć starijim osobama, aktivnost koja obuhvaćaju  posjete osobama starije životne dobi u njihovim domovima u zimskim mjesecima je uvijek tražena,jer su osobe zatvorene u kućama i u već slaboj naseljenosti naših mjesta kroz zimske mjesece cirkulacija prometa i osoba je još manja. Kroz mjesec siječanj  obišli smo 8 osoba samačkih domaćinstava.

Pozivamo zainteresirane za aktivnosti da se jave na broj telefona: 044/672-144