Jasenovac

°C

Budnicom i Svetom misom nastavljeno obilježavanje Dana Općine Jasenovac

Budnicom i Svetom misom nastavljeno obilježavanje  Dana Općine Jasenovac

Novosti

Tradicionalnom tamburaši Udruga umirovljenika Jasenovac u 6,00 sati 1. svibnja pjesmom i svirkom bude mještane .

Tako je bilo i ove godine. U okićenoj traktorskoj prikolici provezli su  se po ulicama i kod nekih stanovnika zastali na kavu i rakiju.

U 11,00 sati u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Svetog Nikole služena je Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.Misno slavlje predvodio je župnik Pejo Oršolić uz pjevanje crkvenog zbora.

Otvoreno malonogometno igralište u Jasenovcu  uz turnir „Bljesak“ 2017.

U 14,00 sati višenamjensko malonogometno igralište  uz par prigodni riječi otvorila je općinska načelnica Marija Mačković. Izgradnju igrališta sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program razvoja lokalne zajednice.

Nakon otvaranja otpočeo je turnir u malom nogometu u kojem su sudjelovali pioniri NK „Jasenovac“ Jasenovac, nogometaši NK „Mladost“ Košutarica, NK „Uštica“ Uštica i  NK“Naprijed „ Krapje.

Bilo je to prigoda za zajedničko druženje mladih i starih odnosno  hrvatskih branitelja i njihove djece.

Prvo mjesto osvojila je NK „Mladost“ iz Košutarice, drugo NN „Naprijed“ Krapje, treće pioniri NK „Jasenovac, a  četvrto NK „Uštica“ iz Uštice.“ Fran Markulin proglašen je  najbolji strijelcem .

Zajedničko druženje nogometaša i svih stanovnika koji su se odazvali održano je ne tržnici uz grah koji je kuhala udruga „Jez“ Jasenovac, te uz čobanac koji su kuhali natjecatelji u  organizaciji ugostiteljskog objekta Trilogija „Izbor najboljeg čobanca“.

Takmičenju se odazvalo 8 ekipa. Koje su u veselom raspoloženju i slavljeničkom duhu uz tamburaše Udruge umirovljenika zabavljali nazočne koji su se odazvali na zajedničko druženje.