Jasenovac

°C

Dan policije i blagdan sv. Mihovila – zahvala za doprinos slobodi i miru

Dan policije i blagdan sv. Mihovila – zahvala za doprinos slobodi i miru

Novosti

Slaveći Dan policije i svog zaštitnika sv. Mihovila, hrvatske policajke i policajci prisjetili su se poginulih i nestalih pripadnika Hrvatske policije koji su dali svoj život za slobodu i mir.

Ispred Policijske postaje Novska na Spomen ploči uklesana su imena, Predrag ŠkrbinaŽeljko Nikić, Zdravko Malnar, Darko Relić, Željko Šlat, Pejo Mijadžiković, Stjepan Mihaljević i Mladen Jakovljević, pripadnici temeljne i specijalne policije Policijske postaje Novska, koji su dali život za slobodu u “svetom Domovinskom ratu“.

Njihove obitelji, kolege policajci PP Novska, predstavnici Udruga iz Domovinskog rata sa zastavama Udruga i ratnih postrojbi, predstavnici Općine Jasenovac, Grada Novske i Općine Lipovljani, brojni građani i mladi, položili su vijence i upalili svijeće. Ispred Općine Jasenovac svečanom polaganju prisustvovala je općinska načelnica Marija Mačković i zamjenik Silvije Balić.

Misu u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca, kao i molitvu kod Spomen ploče, predvodio je don Ivo Borić, policijski kapelan.