Jasenovac

°C

DVD Košutarica obilježio 85. obljetnicu humanitarnog rada

DVD Košutarica obilježio 85. obljetnicu humanitarnog rada

Novosti

Dobrovoljno vatrogasno društvo Košutarica obilježilo je 85. obljetnicu humanitarnog rada.

. Nakon polaganja vijenca poginulim vatrogascima i braniteljima Domovinskog rata, članovi društva mimohodom su došli do društvenog doma gdje im je uručeno vozilo i nakon toga održana  je svečana sjednica na kojoj je dobrodošlicu gostima poželio predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Košutarica.

O 85. godina humanitarnog rada na sjednici, kojoj su uz domaćina, načelnice općine Jasenovac Marije Mačković, nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brčečić, predsjednika Vatrogasne zajednice  Općine Jasenovac Danijel Kušan, predstavnik  Sisačko-moslavačke županije Slavko Tepavac, predstavnik Grada Zagreba,direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, predstavnici udruga iz Košutarice  i ostala susjedna i prijateljska društva.

Predsjednik Nikola Đurić se kroz izvještaj o radu u proteklih 85 godina kratko osvrnuo i iznesao što je društvo postiglo i koje je posljedice proživjelo u tijeku Domovinskog rata i  kako je teško postići napredak. U potpori rada društva i naselja sela Košutarica pomogla je općinska načelnica koja je uz dosadašnju pomoć tijekom godina i ovog puta ispunila obećanje te im uručila ključeve kobija i otvorila novo izgrađenu garažu za potrebe vatrogasnog društva.

U okviru svečanosti, kojoj su nazočili i predstavnici susjednih i zbratimljenih vatrogasnih društava zaslužnim su članovima za hrabrost i požrtvovanost u radu uručene vatrogasne diplome.

Nakon svečanosti prigodnim domjenkom se uveličala večer i nastavilo druženje uz tamburaše.