Jasenovac

°C

Koncert marijanskih pjesama u crkvi Uznesenja BDM i Sv. Nikole

Koncert marijanskih pjesama u crkvi Uznesenja BDM i Sv. Nikole

Novosti

U Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i sv. Nikole Biskupa u subotu 13. kolovoza nakon drugog dana trodnevnice održan je tradicionalni koncert marijanskih pjesama . Na koncertu su sudjelovali : župni zbor Sv. Tome iz Rajića, zbor udruge Češka Beseda iz Donjih Sređana , župni zbor crkve Sv. Barola iz Dežanovaca i zbor domaćin. Po prvi puta jasenovačkoj gospi pjevano je na češkom jeziku. Ovaj koncert je bio mali koncert kulture.

-Koncert je uvod u blagdan Velike Gospe. Duga je povijest Gospinog štovanja u jasenovačkoj Posavini, sežu još u daleku povijest našeg kraja. Očekujemo brojne vjernike i hodočasnike koji će na sam blagdan doći iz raznih krajeva kako bi se u Jasenovcu molilvjetovali Majci Božjoj - rekla je načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković.

Župnik Pejo Oršolić je zahvalio svim zborovima, najavivši misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Sv. Nikole povodom blagdana Velike Gospe. Na sam blagdan Velike Gospe središnje misno slavlje će započeti u 11.00 sati, a večernja misa u 19,00 sati.