Jasenovac

°C

Na igralištu u Desnom Trebarjevu 2. srpnja je održano 23. natjecanje djece i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke

Na igralištu u Desnom Trebarjevu 2. srpnja je održano 23. natjecanje djece i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke

Novosti

Natjecanje je okupilo 120 ekipa s oko dvije tisuće sudionika s područja čitave županije, a najuspješniji po kategorijama predstavljat će Sisačko -moslavačku županiju na državnom natjecanju.

Vatrogasnu zajednicu Općine Jasenovac predstavljale su ekipe DVD-a Jasenovac,DVD Tanac, dvije ekipe DVD-a Krapje i jedna ekipa DVD-a Puska.

U kategoriji djeca, muški – dob od 6 do 12 godina ekipa DVD-a Krapje osvojila je  47. mjesto, ekipa DVD-a Puska 51. mjesto, a ekipa DVD-a Jasenovac 10. mjesto.

U kategoriji mladež, muški – dob od 12 do 16 godina ekipa DVD-a Krapje osvojila je 18. mjesto od ukupno 22 ekipe.

Osim velikog broja ekipa, visoka je i kvaliteta vježbi koje ova djeca izvode, kao i kvaliteta rada s njima u pojedinim DVD-ima,  a na ovakvim natjecanjima sva su djeca za svoj trud prigodno nagrađena medaljama koje su podijeljene svim sudionicima natjecanja.

Posebnu zahvalu članovima dobrovoljnih vatrogasnih društvima koji su marljivo vježbali sa djecom kao i njihovim roditeljima koji su svi zajedno pridonijeli promicanju vatrogastva kao pravog vida dragovoljnog rada na području Općine.