Jasenovac

°C

Održan okrugli stol „Mogućnosti financiranja iz ESI fondova“

Održan okrugli stol „Mogućnosti financiranja iz ESI fondova“

Novosti

Okrugli stol o mogućnostima financiranja iz ESI fondova, Razvojna agencija SI-MO-RA održala je u četvrtak 10. svibnja 2018. godine u prostoru vijećnice Općine Jasenovac s početkom u 11,00 sati. Uz predstavnike SI-MO-Ra-e okupljene je pozdravila i načelnica Marija Mačković.

Okrugli stol je održan u sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj/Europski tjedan 2018. na području Sisačko-moslavačke županije te je uvršten u službeni program Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Na okruglom stolu osim aktualnih natječaja, predstavljeni su i uspješni projekti Razvojne agencije SI-MO-RA-e i Općine Jasenovac.

Posebni osvrt bio je na projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora Pismo Novska“  kojemu je za cilj razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području SMŽ-a. Inkubator će biti fokusiran na sektore metalne industrije i industrije razvoja video igara. Osnivanje poduzetničke infrastrukture koja će u 26 funkcionalno-prostornih jedinica sadržavati svu potrebnu opremu poput CNC stroja, 3D printera, glazbenog i flmskog studija te uz sav potreban software omogućiti povećanje poduzetničke aktivnosti. Poduzetnički inkubator PISMO pruža mogućnost edukacije mladim osobama vezane uz izradu video-igara, programiranje, stvaranje grafičkih elemenata i zvuka, te otvaranje poslovanja u inkubatoru nakon završene. Svi potrebni elementi za pokretanje start-upa biti će osigurani sredstvima iz projekta.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti http://inkubator-pismo.eu/projekt/.