Jasenovac

°C

OKRUGLI STOL - predstavljanje projekta „Radim, pomažem, učim!“

OKRUGLI STOL - predstavljanje projekta „Radim, pomažem, učim!“

Općina

Dana 17.05.2018. godine u Pučkom dom Općine Jasenovac sa početkom u 10:00 sati održan je Okrugli stol u sklopu programa „Zaželi-program zapošljavanja žena“ projekta “Radim, pomažem, učim!“ kako bi se upoznalo lokalno stanovništvo s ciljevima i aktivnostima projekta.

Okruglom stolu su prisustvovali načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, Predstojnica područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Sonja Repić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novska Ljiljanka Žunić, voditelj projekta Goran Dragić, administrativni referent Željka Mačković, zaposlene žene u projektu, te sami korisnici projekta.

Općini Jasenovac odobren je projekt iz Europskog socijalnog fonda, Program zapošljavanja žena – „Zaželi“ pod nazivom „Radim, pomažem, učim!“ u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Vrijednost projekta je 4.327.542,87 kn.

Zahvaljujući ovome projektu na području Općine Jasenovac zaposlilo se 25 žena koje rade na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u svih 10 naselja Općine Jasenovac. Uz rad će se i obrazovati i steći mogućnosti konkuriranja na tržištu rada.

Dobivenim sredstvima financira se skrb za 200 krajnjih korisnika. 25 novozaposlenih žena pripadnica ranjive skupine svakodnevnim aktivnostima pružaju pomoć osobama starije životne dobi, samačkim obiteljima i osobama sa posebnim potrebama.

Obavezni partneri Općine Jasenovac u projektu su  Centar za socijalnu skrb Novska i Hrvatski zavod za zapošljavanje ispostava Kutina koji su sudjelovali u identifikaciji žena i krajnjih korisnika. Nakon kratkog upoznavanja s programom, obraćanja nazočni svi zajedno su nastavili razgovor i druženje uz domjenak. Neki korisnici su izrazili zadovoljstvo što su nakon više godina u pučkom domu u Jasenovcu, te što su se neki vidjeli nakon više godina. Dakle, bila je to prigoda za međusobno druženje i podsjećanje na davne događaje. Izrazili su želju za organizacijom ovakvih  zajedničkih susreta.

Svima prisutnima podjeljeni su promidžbeni materijali projekta "Radim, pomažem, učim!"