Jasenovac

°C

Posjet vatrogasaca Osnovnoj školi Jasenovac

Posjet vatrogasaca Osnovnoj školi Jasenovac

Novosti

U utorak 29. svibnja školu je posjetila Vatrogasna zajednica Općine Jasenovac na čelu s predsjednikom Danijelom Kušan i zapovjednikom Nikolom Damjanković povodom obilježavanja Mjeseca zaštite od požara.

Tom su prigodom uručili školskoj djeci od prvog do četvrtog razreda promidžbene materijale i bojanke predviđene za djecu. Ovoga puta došli su i djelatnici DVD-a Lipovljani koji su kod djece zauzeli veliku pažnju jer je s njima došao potražni pas „Kira“ i u prvom redu vatrogasac  Aleksandar Milićević, koji je ujedno dreser potražnih pasa. Kroz kratko izlaganje opreme koja je potrebna u vatrogastvu  i radu sa potražnim psima djecu je najviše oduševila upravo „Kira“. Njezinom poslušnošću i odanosti raznim zapovijedima oduševljeni su bili svi prisutni.

Učenici i učiteljice su vrlo zadovoljni predavanjem i zadovoljni naučenim, te su predavanje napustili s puno novih informacija. Vatrogasna zajednica Općine Jasenovac i ubuduće će provoditi ovakve aktivnosti naročito s djecom i mladima kako bi ih motivirala na rad zajednice,društava i aktivnosti vatrogasaca u našim sredinama isto tako i natjecanjima koja su ispred nas.