Jasenovac

°C

PREDSJEDNIK VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE JASENOVAC NA OBILJEŽAVANJU KORNATSKE TRAGEDIJE

PREDSJEDNIK VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE JASENOVAC NA OBILJEŽAVANJU KORNATSKE TRAGEDIJE

Novosti

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac Danijel Kušan zajedno sa predsjednikom Vatrogasne zajednice Sisačko–moslavačke županije Mijom Brlečić, zamjenikom Davorom Štimac i tajnikom Vladom Brlačić prisustvovao je u obilježavanju 10. godišnjice kornatske tragedije u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Prisustvovali su misi zadušnici na otoku Kornatu zajedno sa predsjednicom  Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, ministrom obrane Damirom Krstičević, čelnikom DUZS-a Draganom Lozančić, predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanader, glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucaković,načelnikom Željkom Popović, šibensko-kninskim županom te gradonačelnicima, načelnicima i svim ostalim sudionicima komemoracije, a potom su kao i svi ostali obišli 12 suhozidnih spomen-križeva podignutih na mjestima gdje su stradali vatrogasci.

Otok Kornat je mjesto najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva. Kapelica svetog Florijana izgrađena je podno mjesta tragedije kao memorijalna kapela za poginule vatrogasce.