Jasenovac

°C

Predstavljanje Projekta ZAŽELI: „Radim, pomažem, učim!“ na RPN Novska

Predstavljanje Projekta ZAŽELI:  „Radim, pomažem, učim!“  na RPN Novska

Novosti

Općinska načelnica Marija Mačković i voditelj projekta „Radim, pomažem, učim!“ Goran Dragić dana 19.02.2018. godine predstavili su na Radijskoj postaji Novska Program zapošljavanja žena sa područja Općine Jasenovac.

Općina Jasenovac  radi smanjenja nezaposlenosti žena na području  Općine Jasenovac kandidirala je projekt  na Ministarsvo rada i mirovinskog sustava u okviru trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“ preko  Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“  i odabrana u prvoj Odluci . Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije u vrijednosti od 4. 327.542,87 kuna. Trajanje projekta je 30 mjeseci.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Kutuna i Centar za socijalnu skrb Novska.

Trenutno po projektu je zaposlen voditelj i administrastivni referent.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 25 žena iz teže zapošljivih skupina, njihovo usavršavanje za zvanja koja se traže na tržištu rada, kako bi nakon 24 mjeseca  lakše mogle zaposliti na tržištu rada.

Raspisan je javni poziv za zapošljavanje žena kako je definirano projektom.

Istovremeno žene će skrbiti za 200 korisnika, stanovnika općine Jasenovac kojima je potrebna pomoć  u svih 10 naselja za njihov što kvalitetniji život na ovom pograničnom, ruralnom području , slabo prometno povezanog unutar općine kao i sa naseljem Jasenovac u kojem se nalazi ambulanta primarne zdravstvene zaštite, stomatolog, ljekarna, pošta... Ne postoji ni prometna povezanost sa Gradom Novska gdje je većina institucija, odnosno ispostave županijskih i državnih ureda. Poslovi koje će raditi zaposlene žene sastoje se od nabavke namirnica, pomoć pri kućanskim poslovima, posredovanje pri institucijama,plaćanje računa, unošenje ogrjeva, nabava i dostava lijekova, te sve ostale poslove koje će ponaosom svakom korisniku  biti potrebne, pojasnio je voditelj projekta Goran Dragić.Osobe kojima je potrebna pomoć druge osobe ispunile su propisane obrasce.

Svaki korisnik programa koristit će mjesečno u stvarima u vrijednosti od 200,00 kn kućanskih i higijenskih potrepština kako bi pomoć koju će vršiti zaposlene žene bila što učinkovitija, objasnio je voditelj.

Za potrepštine će se provesti postupak javne nabave kako bi se postigla što niža cijena , a kvalitetnija usluga.

Općinska načelnica pozvala je sve one kojima je pomoć potrebna , a nisu ih iz bilo kojeg razloga  naši djelatnici   nisu zatekli u njihovom domu  ( jer su obišli svih 10 naselja) da se jave na telefon 044/672-005 ili na mobitele 098/635-308 ili 098/505-302.