Jasenovac

°C

Ribar Palunko u Pučkom domu u Jasenovacu

Ribar Palunko u Pučkom domu u Jasenovacu

Novosti

Predstava „Ribar Palunko“ u izvedbi Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić održana je u ponedjeljak (4.9.2017.) u Pučkom domu u Jasenovcu.

„Ribar Palunko i njegova žena" jedna je od bajki iz djela Priče iz davnine  Ivane Brlić-Mažuranić. Sama bajka, ribarova mašta i njegova želja za bogatstvom i raskoši koju opisuje spisateljica bez imalo sumnje tjera  na razmišljanje kako materijalizam i današnja želja za nečim što se je nemoguće steći "uzelo previše maha",a ne misliti na tako jednostavne male stvari, ljude oko sebe koji vrijede više od najvećeg bogatstva. Ovim djelom tj. kazališnom predstavom uz poznate umjetnike redateljem g. Marijom Kovačem, glazbenikom Vlatkom Panićem te izvrsnom mladom dramaturginjom Kristinom Kegljen Kazališna družina IBM  Vas šalje u nezaboravno putovanje u čudesni svijet morskog svijeta s velikom poukom namijenjenoj malim korisnicima i njihovim roditeljima, obitelji. 

Gostovanje navedenog kazališta organizirala je Narodna knjižnica i čitaonica Jasenovac koja  je javljanjem na natječaje Ministarstva kulture za 2017. godinu osigurala sredstva u iznosu od 10.000,00 kuna za program organizacije kazališnih gostovanja pod nazivom „Dođite u kazalište“. U suradnji s Općinom Jasenovac koja je ustupila na korištenje Pučki dom u Jasenovcu i Osnovnom školom Jasenovac koja je organizirala prijevoz učenika predstavu je pogledalo oko 120 učenika s područja općine, te 10-tak djece predškolskog uzrasta u pratnji roditelja.