Jasenovac

°C

Svetom misom, malonogometnim turnirom i druženjem nastavljeno obilježavanje Dana općine Jasenovac

Svetom misom, malonogometnim turnirom i druženjem nastavljeno obilježavanje Dana općine Jasenovac

Novosti

Dana 1. svibnja (utorak) u 11,00 sati u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Svetog Nikole služena je Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Nakon Misnog slavlja predstavnici Općine Jasenovac načelnica Marija Mačković i predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Bradašić, te članovi Udruge branitelja Općine Jasenovac položili su vijence ispred spomenika poginulom pukovniku hrvatske vojske Ivici Čaji koji je poginuo već u oslobođenom Jasenovcu.

Malonogometnim turnirom nogometnih klubova  s  područja Općine Jasenovac održanim  u 14,00 sati na  višenamjenskom igralištu u Jasenovcu nastavljeno je obilježavanje  Dana općine Jasenovac, 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ i 25. godina utemeljenja Općine Jasenovac.

Sudjelovalo je 5 klubova s područja općine Jasenovac. Prvo mjesto osvojila je NK „Mladost“ iz Košutarice, drugo NK „Sava“ Puska, treće NK „Uštica“ Uštica, četvrto mjesto  osvojio je NK „Jasenovac“ Jasenovac  i peto NK „Naprijed“ iz Krapja. Najboljima su pehare uručili načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Bradašić.

Zajedničko druženje nogometaša i svih stanovnika koji su se odazvali održano je na tržnici uz čobanac koji su kuhali natjecatelji u organizaciji ugostiteljskog objekta Trilogija pod nazivom „Izbor najboljeg čobanca“.