Jasenovac

°C

ZAJEDNO U 2018.-u

ZAJEDNO U 2018.-u

Novosti

U subotu 06. siječnja 2018. god u prostorijama Udruge umirovljenika Jasenovac organizirano je druženje osoba starije životne dobi sa područja Općine Jasenovac, a poziv na druženje je upućen svim zainteresiranim stanovnicima.

Ativnostima projekta „Aktivni i zdravi u starijoj dobi“ , koji je usmjeren unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici omogućeno je aktivno sudjelovanje starijih osoba u zajednici sa idejama i iskustvom. Druženje je orgnizirano i sa ciljem veće povezanosti provoditelja projekta Centra za pomoć i njegu Jasenovac  s partnerom Udrugom umirovljenika, jer Udruga, kao partner potiče svoje članove na sudjelovanje u organiziranim aktivnostima za starije osobe , a članovi su i voditelji ponekih aktivnosti. 

Ova aktivnost se pokazala vrlo korisnom jer poneke osobe se nisu vidjele jako dugo pa su obnovile poznanstva i uspomene. Mnogo starijih osoba su opterećene bolestima i različitim nedaćama, pa se zatvaraju u svoje domove i zbog toga se često osjećaju usamljeno. Na druženje se odazvalo 35 osoba. Kroz pjesmu, ples i  svirku tamburaša Udruge umirovljenika druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati.