Jasenovac

°C

Završetak akcije "Hrvatska volontira"

Završetak akcije

Novosti

U ponedjeljak, 22.svibnja počela je manifestacija „Hrvatska volontira“ koja i ove godine okuplja brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

„Centar za pomoć i njegu Jasenovac“ se prijavio kao organizator volontera u manifestaciji „Hrvatska volontira“  s volonterskom akcijom  - Uređenje ograde oko dječjeg parka u Jasenovcu. U četvrtak je bio prvi dan akcije i odrađena je priprema za nanošenje boje na ogradu!  Volonterima su se pridružila djeca iz igraonice koju organizira Narodna knjižnica i čitaonica Jasenovac, te su u jasenovačkom parku ukrasila platno na kojem su bile istaknute riječi „Hrvatska volontira“.

Drugi dan nanosili smo zaštitnu boju na ogradu, a treći dan završetak radova i nanos završnog sloja boje. Sva tri dana radilo se od 12 – 16 sati i zadovoljni smo odazivom volontera. Kroz tri dana sa 22 volontera odradili smo 208 volonterskih sati i obojali 60 metara ograde.

Volonterima su se pridružili i djelatnici:Općine Jasenovac, Komunalnih servisa d.o.o.  Jasenovac, Narodne knjižnice i čitaonice Jasenovac. Volontirajući, odradili smo posao kojim smo uljepšali naše mjesto i djeci omogućili igranje u uređenijem parku! Zabavili smo se i zavolontirali smo ZAJEDNO!

Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri nisu samo pomagači, oni su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Volontiranje je pravo svakog pojedinca da svojim angažmanom sudjeluje u stvaranju zajednice u kakvoj želi živjeti.